marți, 29 decembrie 2009

Tagliatele cu somon afumat

Am fost invitat de curand la un pranz in oras (rest. Classico din Bucuresti) si cum nu mai manac de vreo doua luni carne, mi-am luat tagliatele cu somon.
Nu mai mancasem niciodata acest preparat, desi stiam multe despre el, inclusiv modul de preparare.
Mi-a placut foarte mult, dar am simtit ca se poate face mult mai bun decat cel pe care l-am mancat atunci.
Astazi am incercat o retata proprie, acasa si l-am invitat si pe Nasu pentru testare si vreau sa va spun ca toata lumea a fost foarte incantata.
Asa ca va prezint si voua reteta.
Mai intai am luat somonul, cam 380 grame (se gaseste la Carrefour, congelat), l-am taiat cubulete si l-am pus la marinat. O lingura de Knorr marinata pentru peste si fructe de mare, zeama de la o portocala marisoara, ulei de masline 4 linguri si un pahar de vin (100 ml).




Daca va faceti probleme ca nu aveti marinata Knorr, va stau la dispozitie...-;)

Dupa vreo ora am luat o tigae cu putin ulei de masline si vreo 4 catei de usturoi tocati si am pus-o la incins. Separat am pus o oala cu apa la fiert pentru paste. Am scos marinata din frigider si am turnat-o cu totul in uleiul incins, iar dupa vreo 7 minute am adaugat 400 ml de smantana pentru gatit (eu am luat Dorna pentru ca n-am gasit Grand Cucina care este cea mai buna). Atentie, am pus condimente: sare, piper, cimbru, oregano, salvie dar mai ales tarhon! Tarhonul ii da o savoare cu totul speciala.




Separat am fiert pastele, care musai sa fie din grau dur si fara ou!

Am mai lasat sa fiarba pret de vreo 8-9 minute, pana s-a mai ingrosat putin sosul si le-am luat de pe foc.






Le-am "combinat", pastele cu sosul si va spun sincer a iesit ceva super delicios. A, era sa uit; musai sa se serveasca cu lamaie stoarsa pe deasupra (in farfurie) si la urma un pahar de 200 ml de vin alb sec.
Va doresc pofta buna!

duminică, 6 decembrie 2009

De ziua nationala...











Anul acesta am sarbatorit prin munca ziua nationala. Am fost invitati ca sposori la sarbatoarea pensiunilor din judetul Buzau.




Puteti vedea ce "greu" ne-a fost...

Manifestarea a avut loc la pensiunea Casa cu tei din Monteoru si trebuie sa spun ca am fost foarte bine primiti, cu mancare, bautura si buna dispozitie traditionala.

A venit iarna...

Da, avenit iarasi iarna si odata cu ea stam mai mult in casa, citim mai mult, ne itam la tv si, de ce nu, mai scriem cate un articol pe blog.

Singura problema pe care o am in premiera iarna asta este faptul ca nu am organizat sau n-am fost invitat nicaieri de revelion...
Este pentru prima data cand mi se intampla acest fenomen si trebuie sa recunos faptul ca sunt un pic stresat din acest motiv. Inca mai sper ca va veni vreo idee sau invitatie.