sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Zgaraietura din parcare

Este pentru a treia oara in decurs de 6 luni, cand cineva imi zgaraie masina in parcarea din fata blocului. Azi dimineata cand m-am dus la masina, aveam o zgaraietura foarte adanca pe portiera din stanga. Adica facuta intentionat, ca s-o vad rapid. M-am uitat la toate masinile vecinilor si nici una nu are urme de vandalizm. Numai a mea si a Luminitei. A, si a lui Nasu, dar e ceva mai veche.
Intrebrea este ce-i de facut? Un sistem de supraveghere e destul de scump si nu cred ca merita investitia (daca aveam o masina foarte scumpa se merita si as fia avut si bani...)
Sau poate cineva are ceva cu mine?!? Dar de ce nu-mi spune? Ce vina are oare "fierul" si cat de idiot poti fi incat sa-ti faci un obicei din a zgaraia masinile in parcare.
Asupra faptasului am o banuiala... Cred ca e cretinul de Miu, vecinul de sub mine. Dar nu l-am prins. Pot eu sa ma duc la el si sa-l scuip intre ochi? Azi cand l-am vazut era cat pe-aci sa-o fac. Dar m-am abtinut.
Sa merg oare la politie si sa reclam? Sa pun o plangere? Nu stiu, dar la urmatoarea cred ca asta am sa fac.

miercuri, 6 ianuarie 2010

Primarul Buzaului...

De fapt voiam ca acest articol sa se intituleze "Boscodeala, primarul porc"... Sigur ca cei care au locuit sau locuiesc acum sau in ultimii 12 ani in Buzau, vor sti ce vreau sa spun. De fapt eu nu prea locuiesc in acest oras, fiind aproape tot timpul plecat in interes de serviciu. Totusi, la fiecare sfarsit de an imi petrec cel putin 2 saptamani aici. Si de fiecare data imi dau seama ca administratorii alesi ai acestui oras n-au facut absolut nimic pentru cei care locuiesc aici sau pentru acest oras...
Asa cum stiti, avem un primar in acest oras, de vreo 12 ani...! Care in tot acest timp a "supt" tot ce s-a putut, pentru el bineinteles, uitand ca de fapt incaseaza niste bani doar pentru ca noi l-am pus sa ne rezolve problemele pe care le avem, probleme ale urbei. A migrat de la pd la psd, cu o perioada mica de independenta, a facut accident pe Unirii venind de la un chef, a divortat, s-a insurat iara, acum cica umbla dupa alte femei si, a facut doua ronduri. Da atat a facut in toti acesti ani pentru noi, doua ronduri. Cel de la Pomu' Verde si el de la xxl. In rest, nici o strada asfaltata sau modernizata, nici un trotuar asfaltat, nici o zona de agrament aranjata cat de cat, nimic. Absolut nimic.
Ba mai nou aud ca are si pretentii de a conduce filiala psd locala...!?!
Asta e omul care cica administreaza toate treburile p-aici pe la noi. E adevarat ca nici noi nu suntem la fel de civilizati si cultivti ca cetatenii din oraselele de provincie din Austria sau Franta, dar pot sa va dau foarte multe exemple de primari din Romania care au facut multe pentru urbea lor.
Al nostru n-a facut decat sa se satisfaca pe sine! De unde si titlul, "primarul porc"...