miercuri, 15 septembrie 2010

Sabina merge la gradinita...!




Da, este o realitate, Sabina merge la gradinita, fara nicio problema...! Ii place! Deci nu seamana cu mine... Si asta ma bucura foarte mult... De fapt si Alex a mers la gradi fara nicio problema si chiar si la scoala...!

joi, 9 septembrie 2010

Nesimtire la altitudine - Cabana Balea Lac


Am ales sa-mi petrec cateva zile din concediu de odihna din acest, an in zona Transfagarasan, pentru ca nu fusesem niciodata pe-acolo si mi se parea ceva deosebit si care trebuie vazut.
Si intr-adevar zona merita a fi vazuta, insa cel mai bine este s-o vezi din elicopter sau avion, pentru ca daca mergi cu masina este un calvar. Nu poti vedea nimic pentru ca trebuie sa fii atent la gropile din asfalt. Asfalt care dateaza de prin anii '70. De atunci se tot pun asazise "plombe", care nu rezista nici un sezon macar. Cel putin portiunea dintre Vidraru si Piscu Negru, este dezastruasa. Cand treci inspre Sibiu lucrurile se mai indreapta, adica sunt plombe care au rezistat sezonul asta.
Dar problema cea mai grea este faptul ca nu-ti poti inchipui cum intr-un peisaj atat de frumos, incape atata nesimtire romaneasca...?!
De la ospatarii mespalati si care-ti vorbesc de parca ai fi cersator, pana la comerciantii ambulanti de "produse ecologice", care cumpara mezeluri din Metro le mai afuma putin si le vand la preturi exorbitate.
Am intrat intr-una din zile la cabana Balea Lac si ne-am indreptat catre salonul de nefumatori pentru ca nici unul din noi nu fuma si mai eram si eram cu copiii. Un ospatar umflat si jegos, ne-a intrebat unde margem si cand i-am spus ne zis ca acolo nu serveste nimeni. Noi i-am zis ca o sa ne aducem singuri consumatia si am intrat. Dupa vreo cateva minute a cineva din conducerea cabanei impreuna cu alti indivizi, s-au asezat la o masa si, bineinteles au inceput sa curga platourile. Nesimtitii, desi vedeau ca sunt copii acolo, si-au aprins linistiti tigarile. Mai mult, dupa vreo cateva minute, a venit ospatarul cel gras si urat si ne-a spus ca va trebui sa plecam intrucat vin niste muncitori si trebuie sa stea in locul nostru. Si acestia fumeaza...!
Bineinteles ca daca nu eram inconcediu si daca nu eram impreuna cu familia lucrurile nu se terminau cu bine dupa fazele astea... Dar asa am plecat fara macar sa le adresam vreun cuvant acelor nesimtiti.
Dar am luat decizia de a nu mai pleca niciodata in concediu in aceasta tara de cacat!
Asa sa-mi ajute Dumnezeu!