duminică, 1 februarie 2009

Se intampla in Romania...

Asist cu stupoare la tot ce s-a intamplat in ultima saptamana in minunata noastra tarisoara...
Nu stiu daca sunteti "la curent", mai ales daca nu traiti aici. E vorba despre furtul de arme si de jaful armat de la Brasov.
nu despre faptele respective vreau sa povestesc, ceea ce vreau sa stiu este de la ce ni se distrage atentia?!? Pentru ca sigur e manipulare. Cacanarii de la guvernare cunosc foarte bine tehicile de manipulare, intrucat cu totii au fost or securisti, or borfasi, or hoti. Daca n-ar fi asa n-ar fi acolo. In Romania nu se poate altfel.
Printre stirile explozive despre evenimentele amintite mai sus, am mai auzit una: cica s-a dat o ordonanta precum ca contributia sociala a angajatilor firmelor particulare creste foarte mult!?! N-am auzit exact despre ce cifre e vorba, dar asta inseamna ca de acum vor incepe restructurarile si in sectorul privat, acela care inca nu incepuse sa-si restranga activitatea.
De ce? E simplu, contributia respectiva se plateste la numarul de angajati ai firmei, de catre angajator. Deci i se baga mana in buzunar mai mult! Atunci el ce va face ca sa-i ramana profitul la fel de mara...? Ghici?
Nicaieri in tarile din jurul nostru (Ungaria, Serbia, Polonia, etc.) care sunt si ele in criza, poate chiar mai mare ca la noi, nu s-a intamplat asa ceva. Din contra, guvernele respective au scazut acea contributie, tocmai pentru a ajuta sectorul privat sa depaseasca situatia actuala.
De aceea spun ca cei din actuala putere sunt borfasi ordinari, care lucreaza mana-n mana cu mafia, iar borfasul cel mai mare e...? Ati ghicit, el e! Dar poate ne trezim anul acesta si "taiem capul vidrei"...! Si scapam de bou macar.

2 comentarii:

Anonim spunea...

HA, deci sa nu ma intorc curand in Romania! dar ma duc sa votez noul presedinte!!!
ar trebui sa-ti numesti blogul: "Blog anti-criza" :-)

Anonim spunea...

puntu'unu:mai se ia fortat de la toti salariatii din tara cate aproximativ 15 lei noi in medie imultit cu peste patru milioane vezi ce bani se fac;
puntu doi:au fost multi prosti,nu ai idee cat de prosti!trei clase primare,patru cel mult,cu miile si conduceau;acu sunt ceva mai putini si nici noi nu ne putem lauda cu prea multa minte;
puntu trei si ultimul:criza nu se traverseaza cu REZVERATROL!Un glas suav s-a auzit azi la telefon:"nu mai lasa paharul de la gura",eu am raspuns:"i-o fi sete" da nu stiu sa fi auzit cineva;