miercuri, 31 decembrie 2008

2008, anul in care m-am scarbit...

Da, sunt scarbit de tot ceea ce se intampla in jurul meu. "Romania este o tara foarte frumoasa, pacat ca este locuita de romani..." Asta este adevarul si principalul motiv pentru care sunt scarbit si ma gandesc tot mai des la posibilitatea de a pleca de aici...!
Suntem cei mai idioti oameni de pe planeta! De ce? Pentru ca, pur si simplu, nu ne intereseaza ce se intampla cu noi. Cand, intr-un articol anterior, am spus vorbe grele despre cei care n-au votat, s-au gasit unii care sa comenteze dezaprobator. Sunt bucuros sa-i anunt ca-mi vor da dreptate in curand. Cacatii care au ajuns la guvernare, cu siguranta ca-i vor face sa spuna vorbe mult mai grele la adresa celor care nu voteaza...
N-as fi scris acest articol acum, insa primele "masuri" pe care le-a luat pseudo-guvrnul nou instalat m-au scarbit asa de tare, incat de acum inainte o sa-i injur tot timpul si cu orice ocazie.
Prima este cea legata de salariile mamelor pe perioada concediului de maternitate. Nu se va da 85% din salariu, decat in limita a 3 salarii medii, etc., etc. Un cacat!
Al doi-lea, pe care l-am aflat azi in drum spre revelion, pensionarii care mai au serviciu la stat trebuie sa renunte la unul din ele...
Ce poti sa mai spui dupa ce auzi asa "vesti"... Nimic. Imediat te copleseste sentimentul de scarba...
Speranta ca 2009 va fi mai bun, aproape ca dispare in totalitate...
Totusi eu va doresc tuturor celor care cititi aceste randuri, multa sanatate si putere sa suportati mirosul greu in care suntem nevoiti sa traim zilnic... Mirosul de prost. La multi ani!

marți, 23 decembrie 2008

22 decembrie 1989 - partea a II-a

...In partea dinspre Inter era armata iar pana in fata salii Dales era spatiu gol. Din fata de la Dales inspre piata Romana era multime de oameni dar, spre deosebire de cei dinspre piata Unirii, acestia erau "rai". Scandau lozinci, se agitau, unii erau urcati pe pancarda parcarii ciclop si aruncau cu painede acolo.
Ce-i interesant este ca pe trotuar se putea circula foarte normal. Asa se face ca eu am trecut linistit pe langa ei, dintr-o parte in alta (dinspre armata spre manifestanti) si n-am patit nimic.
La cateva momente dupa ce am intrat in multimea de manifestanti, uitandu-ma fascinat la ce se intampla, am auzit si am vazut cum se ridica elicopterul de pe comitetul central. In acel moment sa cam imputit treba... A inceput haosul, s-a intrat inspre armata care n-a ripostat in nici un fel, iar toata lumea se ducea spre cc.
Instinctul de conservare m-a facut sa o tai linistit spre casa.
Mai tarziu, dupa amiaza a venit si Nucu pe la mine si am plecat spre televiziune, pentru a o "apara". N-am ajuns decat pana in piata Dorobanti pentru ca a inceput sa se traga tare si ne-am speriat si am plecat spre casa.
Seara, pentru ca nu puteam sa dorm intrucat se tregea din toate partile de ziceai ca-i razboi, am plecat cu metroul la Nucu in Titan, unde era liniste deplina.
Am stat la el pana pe 28 decembrie si impreuna cu niste prieteni de acolo din bloc (Sogunii) si cu cumnat-su' Zaverdeanu, am baut tot vinul pe care-l primise (40 de litri)...!

luni, 22 decembrie 2008

22 decembrie 1989

Pe 22 decembrie, dupa o noapte nedormita, am plecat cu metroul spre uzinele 23 august sa vad ce se intampla acolo. Eram totusi dirijorul ansamblului Faur al intreprinderii, proaspat laureat la Cantarea Romaniei si trebuia sa pregatim spectacolul din noaptea de revelion.
In metrou sprprinzator de liber. Curat si spalat proaspat. Am ajuns pe la 8,30 si mi-am zis sa dau o tura prin fabrica, la sectia la care eram angajat, sa vad care este atmosfera.
N-am putut intra in uzina pentru ca era o mare de oameni la poarta care voia sa plece catre piata Universitatii si care nu era lasata de "autoritati", adica de securitate.
Mi s-a spus sa merg la club ca in uzina nu mai intra nimeni.
La club nimeni. Liniste totala. Am stat vreun sfert de ora si cand dau sa plec ma intalnesc cu Corcan, seful clubului, care venea de la sindicat. "Ionescule am belit p..., du-te acasa si stai linistit ca-i nasol tare. Eu ma duc sa-mi strang lucrurile din birou si am plecat".
M-am dus cu el in birou, nu stia sau nu putea sa-mi spuna nimic despre ce se intampla, insa era foarte speriat.
Pe la 9 s-au deschis portile uzinei si toti cei de acolo au plecat in mars spre centru, strigand lozinci anticomuniste. Nu am auzit nici un "jos Ceausescu", se striga "jos comunismul" si "victorie".
Pe la zece si ceva am plecat si eu spre centru. Am coborat la piata Unirii si am luat-o din nou pe jos. La piata Universitatii era o mare de oameni, nu se mai putea trece, circulatia era blocata si stateau fata in fata demonstrantii si armata, securitate, politie.
De fapt o parte erau in piata si foarte multi altii pe Magheru in fata la intrarea in parcarea ciclop.
Eu daca am vazut ca pe deasupra e nasol, am intrat prin pasaj si am iesit la Inter pe trotuar unde pietonii circulau normal.
Revin maine pentru ca tre sa fac paste pentru copiii...

duminică, 21 decembrie 2008

21 decembrie 1989

A fost ultima mea zi "de lucru" la uzinele 23 august...
Eram "scos din productie" pentru a pregati spectacolul de revelion, ce se desfasura in fiecare an la complexul expozitional, actualul Romexpo si la care participau toti "greii" din comitetul central.
Se spunea ca in acel an va veni si nea Nicu...
M-am dus de dimineata la club, unde aveam repetitie si unde urma sa avem o vizionare mare mai spre dupa amiaza.
Nimeni nu prea mai avea chef de repetat asa ca am stat la tigari si cafele pana la un moment dat cand a inceput o agitatie mare p-afara. Incepuse iuresul la mitingul de la CC.
A venit seful clubului, un tigan mic si indesat, alb la fata de groaza (se uita la televizor) si ne-a spus ca a primit un telefon si ca trebuie sa mergem repede acasa.
Am plecat cu un coleg care era din Arad (Rusinov Anton), pe jos, cu gand sa mergem pe la frate-miu Nucu, care statea relativ aproape de fabrica, sa ne uitam la televizor poate mai prindem ceva.
Pe drum pana acolo, colegul meu care "ciupise" ceva la club, ii oprea pe toti trecatorii spunsndu-le "jos Ceausescu!" Eu ma tineam mai la distanta de el pentru ca mi-era cam frica si omul era hotarat, striga cat li tinea gura "jos Ceausescu!".
Am ajuns la Nucu dar deja nu mai era nimic la tv, asa ca ne-am apucat sa degustam o sticla din vinul pe care tocmai il primise (40 litri).
Colegul meu s-a cam imbatat, asa ca am plecat mai dupa amiaza spre casele noastre. Nu l-am mai vazut de atunci si nici nu am mai auzit nimic despre el.
Seara a fost jale... A fost razboi... S-a tras pana spre 3 dimineata in nestire. Treceau trasoarele pe deasupra geamului de credeam ca-mi intra in casa...
Si a urmat 22 decembrie...

A venit mosu'...


luni, 1 decembrie 2008

singura solutie...

...singura solutie ar fi sa emigram. Cei care mai suntem romani, sau de fapt care mai suntem oameni. Cei carora le pasa de tot ce se intampla in tara asta a noastra.
Suntem o tara de labagii si prosti! Labagii in genul lui Basescu! De-aia s-a ridicat si el si toti labagii din gasca lui. Prosti, pentru ca-l voteaza pe prostul cel mai mare, geoana. Boul.
Dar nu de-asta ar trebui sa emigram, ci pentru faptul ca majoritatea oamenilor cu drept de vot n-au votat! Acestia sunt cei care ma fac sa spun ca ar trebui sa emigram. Labagii si prosti sunt peste tot! Ne-am obisnuit cu ei. Sunt in in alte tari. Dar idoiti care nu merg la vot sunt numai la noi. Acestia ar trebui "sa ne lase".
Romanii sunt idioti! Asta spun eu de ziua Romaniei.
La multi ani! celor care au votat. Si sa-mi s--a p--- ce-i ce n-au votat, desi ar fi putut s-o faca.